به گزارش صدای بورس، مهدی طغیانی، سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از اختلافاتی که بین مصوبات کمیسیون تلفیق مجلس و نظر دولت در لایحه اولیه بودجه سال ۱۴۰۰ وجود داشت بحث حذف ارز ترجیحی بود.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی یادآورشد: بطورکلی در رفت و برگشت لایحه بودجه ۱۴۰۰ بین دولت و مجلس اهالی خانه ملت هم موافقت کردند که ارز ترجیحی بصورت تدریجی حذف و سال آینده چیزی به عنوان ارز ۴۲۰۰ تومانی در بودجه نخواهیم داشت.
وی همچنین اظهارداشت: در کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۰ ارز ترجیحی حذف و منابعش به سرجمع یارانه ها حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان اضافه شد که بصورت یارانه تخصیص پیدا کند.
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: استدلال موضوع هم این بود که ارز ترجیحی اختصاص پیدا می کند ولی بهای کالای اساسی در حال افزایش است به خصوص طی سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال قبل نقطه به نقطه اقلام خوراکی و آشامیدنی افزایش ۶۰ درصدی تورم را به خود دیده که بیشتر متاثر از کالاهایست که با ارز ترجیحی تولید شده اند یعنی نهاده های اولیه این اقلام با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد و پس از تولید در داخل به بازار مصرف عرضه شده است.
وی افزود:متاسفانه این وضعیت نشان می دهد سیاست ارز ترجیحی سیاست موفقی نیست.
طغیانی بیان داشت: به هر حال نظر دولت این بود که اگر قرار است ارز ترجیحی حذف شود بدون اینکه اثر شوک مانندی روی زندگی مردم بگذارد به شکل تدریجی در طول سال حذف شود.
وی ادامه داد: « اسحقاق جهانگیری » معاون اول رئیس جمهور راجع به این موضوع نامه ای محضر رهبر معظم انقلاب می نویسد و معظم له هم این نامه را به رئیس مجلس شورای اسلامی ارجاع می دهد مبنی بر اینکه دغدغه دولت هم مدنظر قرار گیرد.
منبع: تسنیم
نظر شما